Lördag :)


Då var det lördag och älsklingen är äntligen hemma, så skönt att slippa vara ensam <3
Gick upp tidigt idag runt åtta men somnade igen vid elva & vaknade för en stund sen, skönt
som fan att sova lite extra nu innan bebisen kommer .
Har nyss käkat lite nudlar blir nåt mer avanserat till kvällen, då får vi middagsgäster.

5 Dagar till BF.
<3


Stora städdagen igen :p



Äntligen klar med städningen, fyy fan vad ska jag göra åt min hund hon fäller så jag blir galen. Hinner ju förtusan bara bli klar med damsugningen så är det hår öveallt igen .
Har haft Malin här inatt så hon har hjälpt mej med städningen, hon är guld värd min Malin <3
Ska dricka lite kaffe nu sen bär det iväg till festlokalen med syster Amanda, vi ska kolla hur det går för dom där uppe i urskogen haha. Älsklingen är iaf påväg hem nu.

Hörs kanske senare
Bye Bye
<3


M
alin <3

Graviditetsvecka 39


DU & BEBISEN
Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

Torsdag..



Imorgon kommer äntligen Mattias hem, längtar så jah tror ja dör. Vi ska på Frejas party på kvällen så jag måste försöka klura ut vad jag ska klä ut mej till eftersom det är maskerad party :)
Idag går jag in i graviditetsvecka 39 och det är bara
7 dagar till BF. Längar efter min bebeis nu :)
<3


Onsdag Kväll



Nyss hemkommen från en träff med Malin, Lollo och Alex. Tog en glass på donkan sen har vi stått och pratat i säkert en timme. Många skaratt blev det haha alltid lika kul med brudarna.
Har varit hos mamma typ hela dagen, där bjöds det ju på kaffe å tårta kakor och bullar mmmm
Freja fyllde ju år och hon fick av oss systrar ett halsband och ett par DC skor
och jag tror hon blev glad. Av mamma & pappa fick hon en spargris och pengar, av farmor fick hon pengar blomma och GODIS & jag var inte sen med att smaka hihi av farmors syster fick hon ett par raggsockor och pengar så nu är Freja rik  :)

Nu ska jag göra klart för natten.
Natti Natti
<3


Grattis Freja :)


Grattis till lilla syster Freja som blir 18 år idag
GRATTIS
<3

För övrigt så har jag nyss käkat rostisar och druckit Oboy,
ska åka till mamma om en stund :)
Hörs kanske senare


Freja <3

Tisdag kväll



En extremt lång dag idag , känndes som den aldrig skulle ta slut. Har varit och fixat paket
tll lilla syster idag, ska dit på kalas imorgon då hon äntligen blir 18 år :)
Idah och Lollo var nyss här, satt och pratade om allt och ingenting som vanligt, alltid lika trevligt :)
Skulle ha träffat Malin en stund med men magen fick mej att stanna hemma, dessa jäkla förvärkar som gör att jah inte kan andas. Känns bättre när jag lägger mej ner som tur är. Bebisen lever dessutom rövare i magen nu så det blir vell omöjligt att sova.
Ne nu ska ja ta och lägga mej på sängen och glo på tv en stund.

Natti Natti

9 dagar till BF
<3


Måndag kväll



Då var det måndag kväll och Lollo & Malin är här vi tänkte spela ett parti Buzz

Det dröjer nog inte innan min bebis vill ut nu iaf, magen har sjunkit drastiskt och jah känner ett tryck i nedre delen av magen men det gör inte ont. Det känns inte som att det är många dagar kvar. Håppas bara att Mattias hinner komma hem. Har varit på stan idag med Marie, köpte strumpor till bebisen, nu är allt inhandlat som ska med i BB väskan.

10 dagar till BF
<3

Magen 21/
10-09Magen 26 /10-09

Grattis



Grattis Linda och Frasse till lill prinsen.


Örebro igår och Idag :)


Var i Örebro med MAlin igår. Köpte mig en mysdress på HM samt en plych dress till lill skrutten :)
Senare på kvällen kom Andreas hem från Filipstad, så han kom och hälsade på mej sen kom Mailn också, vi kollade film och så :) Men fy fan vilka jobbiga förvärkar jah hade magen drog ihop sig gång på gång och det var svårt att andas uch vill att det här ska vara över nu.

Ska till Örebro snart igen med Malin & Andreas, han behöver köpa grejer till sin nya lägenhet så jah ska vara smakråd i pryl djungeln hahah

Hörs kanske senare

12 dagar till BF
<3





Graviditetsvecka 38

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

 



Unga föräldrar cafe :)



Igår var jah iväg på unga förädrar cafe i Baggängen, var där förra veckan också. Då var vi bra tre stycken där men den här gången var vi fler :) Dit får man komma som förälder eller gravid, man fikar och pratar & samt att det finns en barnmorska på platts ifall man har några frågor osv, rekomenderar verkligen alla unga mammor & pappor samt gravida att gå dit :)

Idag är jah i Graviditetsvecka 38+0. Hade alldeles nyss en hemsk förvärk desutom, hela magen blev aldeles hård och jag kunde typ inte andas men det är inte mycket man kan göra för att få det att gå över mer än att lägga sig ner och vila då släpper spänningen i magen. Det gör alltså inte ont utan magen blir bara så jäkla spänd att det är svårt att andas. Magen har sjunkit ner en bit nu så att det är lättare att andas och att äta, det är även lättare att sova nu, vaknar inte lika offta på nätterna så jäkla skönt att kunna vila ut :)

14 dagar till BF

<3


Godmorgon



Kl är 07.55 och jah är redan vaken, Amanda ringde just och hennes bil vill inte starta och hon ska på utbildning vid kl 10. Så jah ska snart åka och hämta henne & Atlas hennes hund han ska få vara här tills vi hämtar henne igen vid tolv :) Då har Ezza en kompis ett par timmar :)
Nej nu ska jah göra mig iorning och åka vid halv nio .
Hörs kanske senare
<3



Atlaz
<3

Kvällen :)



Har inte gjort mycket alls idag, typ sovigt hela dan. Åkte till Malin vid 18 tiden sen drog vi å käkade på donkan och tog en kaffe. Och när vi kom dit vilka får vi se, jo Sandra Dalberg & Jimmy Jansoon från Fame factory. Hahaha skit coolt. Men man får ju skämmas över folk som blir så till sig att de sitter och glor så som de aldrig har sett folk förut. Fan bara för att man är kändis så kan man vell få ha lite privat liv och iaf få sitta och äta ifred utan att folk glor ihjäl sig. Jah sen forstatte kvällen hos syrran i Degerfors kolla lite foton osv, åkte till Kga igen och hämtade upp Linda och sen åter till Donkan för hon var hungrig hon med :) Sen körde vi hem Malin. Linda åkte just hem hon med efter en stunds prat om allt och ingenting som vanligt :) Så nu ska jah ta och rasta Ezza och sen blire nog till att sova igen..

Natti natti
<3


Tisdag.



Då var det tisdag, och jah har tagit mig en lång sovmprgon idag. Mycket välbehövd :)
Men igår blev jag orolig att Mattias skulle behöva kommma hem. Fick ont i nedre delen av magen och sen en stickande känsla, ringde till förlosningen & fick till svar att det är helt normalt i slutet av graviditeten, det känns tydligen så när barnets huvud trycker på neråt. Så nått farligt var det inte som tur var. Och det var inte heller nått tecken på att förlossningen var påväg att starta. Stackars Mattias han blev ju skit orolig , & de försår jah men lika bra att kolla eftersom man inte vet hur det ska kännas osv.

Nu ska jah ta och göra lite kaffe å glo på tv en stund :)

16 dagar kvar till BF
<3


Söndag morgon



Vaken tidigt idag, älsklingen har åkt iväg och jobbat igen :( Inte lång tid kvar till BF nu så jah håppas att han hinner komma hem. Han kommer hem den 30 Oktober & bebisen beräknas komma 5 November, och det tar
lång tid för honom att ta sig hem ca 14-15 timmar med bil och ca 6-7 timmar med flyg & buss.
Det är det enda jag är nervös över inför förlossningen annars känner jag mig lugn, inte mycket som oroar mig.
Jag har fått bra information om de olika smärtlindringsmetoderna och jag vet vart förlossningen ligger så det finns ingen anledning till att bli orolig :)

Tur att jag har fått tillbaka min lilla rottis tjej Ezza så jag slipper vara ensam iaf. Morgonen började med att hon fick sig en riktig utskällning av matte, hon har varit uppe inatt och vänt upp och ner på godisskålen & ätit upp all chokolad som fanns i den. Samt varit på diskbänken och tagit en burk med bearnaise sås. Uch så arg jah blev med tanke på va farligt chokolad är för hundar.

Nu ska jah ta och fixa lite här hemma och kanske ta mej en kopp kaffe :)

18 dagar kvar till BF
<3



Graviditetsvecka 37



Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 



Onsdag kväll



Då var det onsdagen snart slut och imorgon åker Linnea hem igen, Tråkigt att det måste gå så fort
en vecka har redan gått, men hon kommer till jul igen som tur är. Vi var i Örebro igår
och köpte nya vinterkläder till Nea, vi köpte även tavleramar till bilderna vi tog i Söndags & äntligen lampor till hallen och vardagsrummet. Imorse ringde syrran och ville gå ut och gå, så hon och hennes kompis kom på kaffe, sen blev det promenad och sen kaffe igen samt ett parti BUZZ :)
Senare åkte jah & fikade med Amanda och Ninni och deras små bebisar. Längatar bara mer och mer efter min :) Men det är inte långt kvar nu som tur är.


22 dagar kvar till BF
<3


Måndag kväll



Då var det kvällen, har varit hos Amanda & världens sötaste Milo :)
En riktig lite knubbis hiihi men såå söt. Längar som galen efter min skruttis nu :)
Fick en glad överaskning när jah kom hem, bilderna vi tog igår var klara å de blev super bra.
Vi ska åka och hälsa på Andreas om en stund & kolla in hans nya lägenhet.
Ha det gott
<3


Måndag :)



Då har jag varit i skolan, fixat provet men vi får se hur det har gått i slutet av veckan tror jah.
Kändes som det gick bra iaf. Ska med Marie till Amanda och hälsa på, träffa lilla Milo :)
Har iallafall gått hem på heltid från skolan  nu, dax för hemstudier med andra ord.
Hörs kanske senare

<3

Söndag kväll



Då var det söndag kväll och en ny vecka väntar, prov imorgon hoppas det går bra :)
Linnea kom igår & stannar tills på torsdag. Hon längar så efter sitt lilla syskon :)
Vi har varit hos svärmor idag och Mattias syster var där också. Hon, jag, Mattias och Linnea var iväg till grönfeltsudden och tog lite fina gravid bilder, hon är super på att fotografera.
http://www.flickr.com/photos/mariakallin/

Bilderna kommer upp på bloggen så fort hon fixat dem :)
Sen begav vi oss hem och lagade tacos, svärmor & svärfar kom för att äta tillsammans med oss,
så kom mamma en snabbis för att hämta en film :) Full rulle idag
Nu ska jag ta och plugga

25 dagar kvar till BF
<3



Torsdag kväll



Då var snart torsdagen slut och imorgon kommer äntligen Mattias
hem igen, längar <3 Idag har jag inte gjort mycket, systrarna Freja & Amanda var här och fikade
förut, efter en stund kom även Elin Tailand/Malaisia som vi i familjen kallar henne haha
Vi spelade Buzz och jag vann inte en enda gång :(
När de hade åkt hämtade jag Malin & vi åkte till Linda, tog en tripp till Willys sen till Donkan och käkade en burgare. Mums :)
Sen var det bara att bege sig hem och plugga. Skit tråkigt men det måste ju göras endå. Tyvärr.
Nu ska jah fortsätta att kolla på Navy CIS. Sen blir det sängen.

Natti Natti
<3

Graviditetsvecka 36



Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC. Du kan läsa mer om praktiska råd inför förlossningen här.

 



Bakdag igår



Igår bakade har jah hela långa dagen, det blev en hel del godsaker bla:
*60 kanelbullar
*6 st Bär pajer
*Ca 100 småkakor
Mums så smaskigt det blev, direkt när jag hade bakat klart fick ja åka till Johanna & hämta två sköldpaddor och köra dem till min systerson Jezpher, han blev så glad :)



28 Dagar kvar till BF
<3



Stora städdagen



Håller på och städar, började vid 13.00 & är inte klar än.
Typiskt mig att gör allt på samma dag, men men.
Igår betsade jag en byro & en hylla som jag blev väldigt nöjd med,
så nu sitter hyllan äntligen på väggen och byron på sin rätta platts i sovrummet.
Malin kommer hit och sälskapar mig i städandet, bler vell en kanna kaffe på det :)
Jah nu ska jag fortsätta städa
Bye Bye
<3


Dålig uppdatering igen



Jag måste nog vara den sämsta på att blogga haha
I lördags var det dop i stocholm för lilla Saga mostrarnas lilla ängel <3
När jah kom hem därifrån var det bara att skynda sig, var bjuden på tjej kväll hos Linda
som fyllde 17 år <3 Hade super trevligt. Tack för en bra kväll :)

Idag har jag varit hos barnmorskan och nu är bebisen fixerad och redo för att komma ut <3
Mitt blodvärde hade gått upp från 109 till 123 helt otroligt,
vi skrev även ett brev som hon ska skicka till förlossningen.
Kändes bra att få tala om hur jah vill ha det.
Har även varit på stan med Linda, köpte en stickad polotröja till mig och två små
bomulls mössor till lill skruttisen <3

Nu ska jag ta å vara social med Linda som sitter här i soffan.
Blir nog ett parti BUZZ


Graviditetsvecka 35

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

 

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 



Fredag förmiddag :)



Jaha då var det fredag förmiddag, redan hunnit med mycket. Varit i skolan och fixat lite,
ringde även CSN för att höra om jag kan få studiebidrag medans jah får
föräldrapenning, YES det får jag så jävla gött. Varit på apoteket med å köpt järn tabletter också,
som jag tyvärr måste äta.

Igår var jah äntligen och hälsade på Therese <3 Vi har inte träffats på så länge
så det var roligt, vi fikade lite & pratade om allt mellan himmel och jord som vanligt :)
Hon hade bakat supergoda bullar med mums. Och rund å go om magen hade hon blivit också, hon har en liten knodd i magen hon med :) Hon ska komma förbi efter jobbet idag, får ta rota fram nått gott ur frysen å bjuda på :)

Gick in i graviditetsvecka 35 igår nu går det fort
34 dagar kvar till BF
<3

Thersese <3